12 Aralık 2012 Çarşamba

A GRUBU 2.SAYFA





4.) Sanat ve zanaat arasındaki ilişkiden örneklerle bahsediniz.(10p)




5.) Dilin bilimsel, felsefi ve günlük konuşmadaki kullanımı hakkında bilgi veriniz.(10p)





TOROS DAĞLARI 
Jeomorfolojik bakımdan Türkiye’nin Akdeniz kıyıları boyunca yaylar çizerek yükselen ve daha ötede Doğu Anadolu’nun içlerine doğru uzanan sıradağlar sisteminin genel adı. Kesim kesim değişik adlar alan Toroslar tektonik bakımdan çoğu yerde Torid, bazı kesimlerinde ise Anatolid ve kenar kıvrımları birimlerinin sınırları içindedir. Bugünkü yükseltilerine, Birinci Zamandan beri uzun ve karmaşık bir evrimi geçirdikten ve çoğu yerde aşınmalarla birkaç kez düzleştirildikten sonra Miyosenxi izleyen yakın dönemdeki epirjenik hareketlerle erişmişlerdir.
………………………
BARDAK
Bardak boştu. Boş muydu? Evet boştu. "Öyleyse doldurmak gerek." diye geçirdi içinden. Bardağın doldurulmasına karar verilmişti verilmesine de, neyle doldurulacaktı ki? Evet, bütün sorun buydu. Olmak ya da olmamak gibi bir şeydi bu. Hem bardağı dolduracak sıvının rengine de karar verilecekti. Bu renge bağlı olarak, içeceği sıvının tadı, ısısı ve yoğunluğu da önemliydi. Asit ya da alkol barındırmalı mıydı bu sıvı? Bardak hâlâ boştu. Boş kalması iyiydi. Sorular ve sorunlar azalıyordu böylece. "Azalıyor muydu?" diye yazdı, bir soru imi koydu ve kalemi bıraktı.
6.) Yukarıdaki metinlerin hangi metin türüne (edebi metin/öğretici) ait olduklarını belirtiniz. Edebi metin ve öğretici metin arasındaki  farkları belirtiniz.(10p)

                                                             

                                                          

                                                                                ALİ İNCİ                                    ZELİHA ÖZGENÇ
                                                                            OKUL MÜDÜRÜ                   EDEBİYAT ÖĞRETMENİ
                                                                                                                                                   BAŞARILAR…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder