28 Mayıs 2013 Salı

9-10-11-12. Sinif İmam Hatip Lisesi Takdir-Teşekkür-Ortalama Hesaplama

9.sınıf öğrencileri e okul notlarına bakarak takdir nasıl alınır, takdir almak için kaç ortalamam ya da kaç puanım olması gerekir diye soruyorlar. 9. Sınıf takdir ve teşekkür hesaplama programımız 9.sınıfa giden öğrenciler için genel bir hesaplama sistemidir çünkü 9.sınıfta olan bir öğrencinin not ortalaması 70 ile 84.99 arasında ise Teşekkür Belgesi almaktadır.
9.sınıfta okuyan talebenin bütün derslerinin puan-not ortalaması 85 ve daha üstü ise Takdir Belgesi alabilmektedir. 9. Sınıf derslerini tek tek yazıp ve bu derslerden aldığımız notları yazıp ders saati ile çarparak toplam derslerin ağırlıklı ortalamamızı bulup toplam krediye bölüp 9.sınıf e okul karne not ortalamamızı buluruz. 9.sınıf ortalamamız 70-84.99 arası ise 9. Sınıfta teşekkür belgesi almaya hak kazanırsınız. 9.sınıfta okuyan talebelerimizin hesapladıkları ortalama 85.00 ve daha üstü ise Takdir almaya hak kazanmaktadırlar.
9.sınıfa giden öğrenciler nasıl onur belgesi alır peki bu konuya da açıklık getirelim. Onur belgesi almanın şartları; öğrencinin eokul bilgilerine göre herhangi bir devamsızlığının olmaması gerekmektedir, e okul not bilgileri ortalamasına göre 45 altı notlarının bulunmaması gerekmektedir. Onur Belgesi verilecek öğrencinin o eğitim öğretim yılı içerisinde herhangi bir disiplin cezası almamış olması gerekmektedir. Yani Onur Belgesi için öğrencinin kınama, okuldan uzaklaştırma vb. disiplin kurallarına aykırı davranışların bulunmaması gerekmektedir. Takdir teşekkür belgesi alan öğrenciye onur belgesi verilememektedir.
Birde okullarda Başarı Belgesi verilmektedir; bu belge ise en çok kitap okuyan, en tertipli düzenli olan öğrenci gibi özelliklere haiz olan davranışlara sahip kişilere verilebilir. Öğrencilerin güzel, doğru davranışlarını ödüllendirme mantığı vardır Başarı Belgesi’nde. Öğrenci davranışları böylelikle hem pekişecektir hem de arkadaşlarını motive edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder